Pohjalainen kirjallisuuspalkinto näkee päivänvalon!

Tänään 23.4.2021 on poikkeuksellisen hieno päivä, sillä tänään tehdään historiaa. Tänään julkistetaan hanke, jota Pohjanmaan Kirjailijat on ajanut ja jossa se on vahvasti mukana: 


Alueellinen kirjallisuuspalkinto nimeltä Pohjalainen kirjallisuuspalkinto jaetaan ensimmäistä kertaa 10.10.2021.Ilkka-Pohjalainen uutisoi Pohjalaisesta kirjallisuuspalkinnosta 23.4.2021.

Palkinnon jakaa maakuntalehti Ilkka-Pohjalainen. Ajatus palkintoon on lähtöisin Pohjanmaan Kirjailijoilta ja PoKi:lla on mukana pysyvä, sääntöihin kirjattu tehtävä palkintoraadissa.

Palkinto on suuruudeltaan 5000 €. Palkinto jaetaan joka toinen vuosi ja siihen kuuluvat kaikki kaunokirjallisuuden genret: proosa, runo, novelli, sarjakuva, näytelmä, lasten- ja nuortenkirjallisuus sekä pakina ja essee. Palkinto myönnetään ansiokkaalle suomen- tai ruotsinkieliselle kaunokirjalliselle teokselle, jonka tekijä asuu Etelä-Pohjanmaalla tai Pohjanmaalla tai on lähtöisin jommastakummasta maakunnasta, tai. kirjailijalle kirjailijalle, jonka tuotantoon Pohjanmaalla tai Etelä-Pohjanmaalla vietetty aika on selvästi vaikuttanut tai jonka teoksessa pohjalaisuudella on huomattava merkitys.

PoKi:n hallitus on valmistellut ja järjestellyt kirjallisuuspalkintoa noin 1,5 vuoden ajan ensin yksin, sitten osana palkintoraatia. Tänään näemme sen toteutuvan – taitaa olla sellainen päivä, jona sanat loppuvat kesken ja tunteet tulevat pintaan.

Pohjalainen kirjallisuus elää kulta-aikaansa ja palkinto on kuin kruunu päähän meille jokaiselle, jotka kirjoitamme tässä ajassa.

Lisää aiheesta tänään 23.4.2021 Ilkka-Pohjalaisessa!

Ja paljon lisää tulossa syksyllä, kun julkistetaan ensin ehdokkaat ja sitten Aleksis Kiven päivänä palkinto.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mukaan syksyn katalogiin - toimi lauantaihin 10.9. mennessä!

Tervetuloa Pohjalaisen kirjan päivään lauantaina 19.3.